WalkMe Menu is Missing

Written by Nick Miles

Last published at: February 9th, 2021

Overview

Foundant products utilize the WalkMe tool to provide our users with active learning and help content. The WalkMe Menu should display (in your Sandbox and Live sites) as a question mark icon in the lower-right corner of the screen (see below). If you don't see the WalkMe Menu, there are a few things you can try and/or verify that might resolve the issue.


Please note that WalkMe Courses (computer icon above the question mark) will only display in your Sandbox site. It will not display in your Live site.

Supported Browsers

Verify that you're using a supported browser (see below). Foundant WalkMe content is only supported by the following browsers:

Update Your Browser

Ensure that your web browser is up to date. An out-of-date web browser is often the source of many common technical problems in cloud-based software.

Browser Settings

WalkMe uses cookies to improve your experience, and cookies must be allowed in your web browser for WalkMe to function. Additionally, Safari users will need to ensure that Cross Site Tracking is disabled (Mac only). Follow the instructions below to enable cookies for a given browser:

Google Chrome

  1. On your computer, open Google Chrome.
  2. Click the three dots in the upper-right corner of the screen.
  3. Select Settings.
  4. Under Privacy and security, click Cookies and other site data.
  5. Select Allow all cookies.
     

Clear Browsing Data

Web browsers store information about your browsing activity to improve your experience (i.e. faster page loads, auto-fill username/passwords, etc.). However, if the cache becomes overloaded, it can sometimes cause problems such as: slow page loads, icons missing, buttons not working, formatting issues, etc. If you've exhausted the troubleshooting steps from above, you can try clearing your browsing data. 

Select the appropriate link below to learn how to clear your browsing data: